Bjelin Fiskbensparkett Sigtuna Select Mattlack Ek

Bjelins nya förbättrade klick-system gör det enklare än någonsin att lägga en fiskbensparkett med klick. Det går snabbare och smidigare att klicka ihop en fiskbensparkett med Bjelins system. Bjelins fiskbensparkett minskar behovet av limning, spikning, slipning eller lackning.

Fiskbensparkett med kort projektid

Bjelins fiskbensparkett är enkel att installera vilket minskar den totala projekttiden för att få en färdig fiskbensparkett inlagd till ett minimum. Under optimala förhållanden kan en fiskbensparkett från Bjelin läggas på under en dag, vilket ger en snabb och smidig lösning. En kort projekttid minskar också risken för störningar och förseningar i andra byggprojekt. När fiskbensparketten är lagd och klar är den redo för inflyttning!

Fiskbensparkett med klick ger överkomlig totalkostnad

Traditionellt sett limmas eller spikas stavarna i en stavparkett i undergolvet, följt av 2-3 slipningar och en ytbehandling. Denna process är mycket omständlig och kräver specialiserad yrkeskunskap, vilket gör att läggningskostnaden står för en stor del av totalkostnaden för en traditionell fiskbensparkett. Med Bjelins innovativa fiskbensparkett minskas dock läggningskostnaden avsevärt. Även om materialkostnaden för Bjelins fiskbensparkett kan vara något högre än för en traditionell fiskbensparkett, blir den totala kostnaden betydligt lägre.

Fiskbensparkett med klick

Bjelins utvecklingsavdelning har arbetat intensivt med att skapa en ekparkett som kan läggas flytande samtidigt som man har försökt minimera problemen med kupning, knarr och springor som ofta förekommer hos traditionellt lagda fiskbensparketter. Bjelins fiskbensparkett är utvecklad för att tåla påfrestningarna som orsakas av årstidernas variationer i temperatur och luftfuktighet över tid. Eftersom golvet är uppbyggt av enskilda stavar som mekaniskt låses ihop kan träets naturliga rörelse på grund av luftfuktighetsvariationer tas upp i fogarna mellan stavarna. Vid installation är fogens storlek normalt cirka 0,1 mm, men den kan öka eller minska under perioder med ändrad relativ luftfuktighet och sedan återgå till sin ursprungliga storlek.

Bjelins fiskbensparkett finns i två sorteringar

Rustik-sorteringen av Bjelins ekparkett innehåller kvistar, märgstråle, viss ytved och färgvariationer, vilket ger en stark träkaraktär och ökad djupverkan.

Select-sorteringen är renare och mer homogen, vilket kan vara fördelaktigt om man vill framhäva själva läggningsmönstret. Ingen ytved tillåts, små färgvariationer kan förekomma och mycket små kvistar och märgstråle kan också förekomma.

Bjelins fiskbensparkett levereras i en storlek på 69×345 mm, vilket gör den enkel att hantera. Parkettstaven är avsedd för flytande installation och är redo att läggas.

En annan fördel med Bjelins fiskbensparkett är dess möjlighet att slipas om vid behov.

Ytterligare information
Varumärke

Bjelin

Bredd

69mm

Färg

Ljust

Golvtyp

Lamellparkett

Höjd

14,6mm

Längd

345mm

Mönster

Fiskben

Slitskiktets tjocklek

2,6mm

Tål golvvärme

Ja

Träslag

Ek

Ytbehandling

Mattlack

Recensioner (0)

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Bjelin Fiskbensparkett Sigtuna Select Mattlack Ek”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *