Innehåll

Trägolv

Parkettgolv

Heltäckningsmatta

Härdad ek

Hitta rätt golv med hjälp av vår golvguide

Att hitta rätt golv för just ditt hem eller ditt projekt är inte det enklaste. För att hjälpa dig har vi här nedan samlat information som kan underlätta för dig att hitta just ditt drömgolv. Du kan självklart även kontakta oss eller besöka oss i vår butik för att få personlig hjälp från vår kunniga personal.

Vi levererar mycket golv runtom i Skåne, bl.a Lund, Helsingborg, Trelleborg samt Kristianstad

Trägolv

När du ska köpa trägolv vill du naturligtvis veta hur golvet eventuellt kommer att se ut i just ditt hem. Hos oss kan du få låna golvprover. Vi har trägolv från flera olika företag, bland annat Berg&Berg, Kährs, Bjelin, Boden och Haro för att nämna några. Vi har ett brett sortiment av trägolv. Välkommen in till oss för att hitta just ditt drömgolv.

Olika golvtyper

De olika ytorna i ditt hem används för olika saker, olika mycket och har därför olika behov när det kommer till vilka egenskaper man vill att golvet ska ha. Vissa träslag är hårdare än andra och passar därmed bättre för utrymmen som används mycket, Alltså mer slittåligare golv. Även ytbehandlingen påverkar golvets egenskaper. Det som är viktigt att komma ihåg när det kommer till trägolv är just det faktum att det är ett levande material. När luftfuktigheten är hög, som under sommaren, så kan trägolv svälla. Det innebär att golvet kan kupa sig och rent praktiskt betyder det att golvet bör ha utrymme att röra på sig när de läggs. Även när luftfuktigheten är låg påverkas golvet eftersom det då kan krympa. Dagens trägolv påverkas i olika hög grad. Det finns flera olika sätt att hantera detta på. I vissa fall har leverantörerna tillverkat golvet så att luftfuktigheten har minimal påverkan på trägolvet.

Fördelar med ett trägolv

Fördelarna med trägolv är många och har du möjligheten att lägga ett hemma hos dig ska du med fördel lägga ett. Oavsett om det är ett massivt trägolv eller en lamellparkett är känslan liknande och värmen som trä ger är liknande. Trä har en väldigt unik utstrålning som skapar en härlig känsla i hemmet. En annan fördel är att ett riktigt trägolv ökar värdet på bostaden och kan ses som en investering. Du kommer få tillbaka pengarna du har lagt på golvet när du väl säljer din lägenhet. En annan fördel är att du kan slipa om, lacka, olja eller pigmentera ditt trägolv. Beroende på vilket trägolv du beställer styr hur många gånger du kan slipa om det. Ett parkettgolv kan slipas om 3-4 gånger

Ett unikt golv

Det är även bra att veta att utseendet påverkas av solens strålar på olika sätt. En del trägolv blir ljusare, andra mörkare och ibland kan de även gulna lite. Många uppskattar trägolv på grund av just dess unika egenskaper. Inget trägolv är det andra likt, även om trägolv av samma träslag naturligtvis ser väldigt lika ut. Varje bräda har dock sina egna små särdrag och ditt trägolv kommer med tiden att förändras och få ett helt eget utseende.

Köp trägolv från oss

Att köpa trägolv är inte alltid det lättaste. Det finns väldigt många olika träslag, egenskaper och nyanser att välja mellan. Speciellt när du ska beställa golv genom oss på Kvadratmeter, vårt sortiment är fullt av vackra trägolv i alla möjliga former och färger. Oavsett om du är ute efter ett mörkt trägolv eller ett ljust trägolv kan du hitta det här hos oss. Ett mörkt trägolv ger en mysig och ombonad känsla medan ett ljust trägolv ger en luftigare och mer modern känsla. I slutändan bör du välja ett trägolv som passar in med resten av inredningen i rummet, både när det kommer till möblerna men även väggarna och tapeterna. Vi har ett brett golv sortiment från flera välkända varumärken som man kan se hos oss innan man bestämmer sig för vilket golv man vill ha.

Parkettgolv

Ge ditt hem mer karaktär och personlighet genom att lägga ett vackert parkettgolv. Parkettgolv är golv som många av oss drömmer om, ett vackert golv av högsta kvalitet. Hos oss på Kvadratmeter kan du välja bland ett stort utbud av vackra och tåliga parkettgolv från kända tillverkare som bland annat BergochBerg, Kährs, Bjelin, Boden och Haro.

En av de stora fördelarna med att köpa parkettgolv är att du får ett golv som håller sig snyggt år efter år och som åldras med karaktär. Hos oss finns parkettgolv med klicksystem, klickgolv och limfri flytande läggning av ditt parkettgolv. Med våra fina klickgolv byter du enkelt ditt golv utan att använda varken spik eller lim. Det säger bara klick. Hur slitstarkt ett parkettgolv är beror mycket på vilket träslag du väljer. Ask är exempelvis ett mycket hårt träslag och även ek som med tiden faktiskt blir hårdare. Förutom hårdheten i träslaget är det givetvis viktigt att du väljer ett parkettgolv som tilltalar dig rent estetiskt. Här kan du välja bland mängder av mönster och färger.

Stavparkett, ekparkett – vilket ska jag välja för rätt rum?

När det kommer till att köpa parkettgolv finns det en hel del att fundera på eftersom utbudet är stort och varierat. Vanliga parkettgolv är bland annat ekparkett. Ek är ett medelhårt träslag som lämpar sig mycket bra som golv i allrum och vardagsrum. Dessutom tilltalar ekens mönster och färg väldigt många eftersom den känns stilig och passar in i många olika inredningsstilar. Ek är kanske inte det billigaste träslaget men hållbarheten gör att det jämnar ut sig över tid och där ett ekparkettgolv kan bli en billig investering över tid.

Stavparkett eller Fiskbensparkett?

Förutom valet av träslag kommer du även ställas inför valet av stavparkett eller exempelvis fiskbensparkett – detta är själva mönstret. Vi erbjuder flera varianter för att du ska kunna hitta ett parkettgolv som passar just ditt hem. Stavparkett är stilrent och fungerar i nästan alla rum – sovrum som vardagsrum. Fiskbensparkett, även kallad Herringbone, är otroligt klassiskt och smakfullt och ger hemmet en lyxig och elegant känsla. Det vackra mönstret ska gärna synas och parkettgolvet passar därför bra i större rum där golvet får tala för sig själv. Stavgolv kan också se ut på olika sätt, det finns till exempel 2-stav och 3-stav när det kommer till parkettgolv. I sortimentet kan du enkelt få en tydlig överblick över de olika mönsteralternativen.

Prisvärda och exklusiva parkettgolv

När du vill köpa ett billigt parkettgolv till rätt pris som samtidigt håller högsta kvalitet kan du garanterat hitta något hos oss. Vi erbjuder några av marknadens bästa varumärken inom just parkettgolv och utbudet är stort. Eftersom vi ofta har olika erbjudanden och reor på våra golv har du stora chanser att göra ett riktigt bra fynd. Fundera lite på vad du är ute efter.

Beroende på vilket rum du vill ha parkettgolvet i finns olika träslag som lämpar sig olika bra. Där du har stora golvytor kanske ett mönster kan vara roligare att lägga då det blir mer som ett vackert konstverk. Att lägga parkettgolv i hemmet är en väl vald investering eftersom golven åldras med behag. Äkta parkettgolv höjer också bostadens värde. För att ditt parkettgolv ska hålla sig i ett så fint skick som möjligt år efter år behövs viss skötsel, men dock inte förrän efter flera år av användning. Med tiden kan golven behövas oljas om eller lackeras med underhållslack. Underhållningsmetoderna kan skilja sig beroende på vilket parkettgolv du har.

Massivt trägolv - Golv i ek, furu & gran

Skillnaden mellan ett massivt trägolv och ett parkettgolv, är att i ett massivt trägolv så är hela plankan Ek, Furu eller Gran rakt igenom. Här har du ingen kärna utan golvet är rent massivt. Massiva trägolv rör sig mer då fuktigheten i massiva trägolv är högre. Ett massivt trägolv rör sig mer och det kan uppstå springor mellan golvplankorna. Detta är enligt många väldigt charmigt och efterfrågat. Om du behöver tips och råd eller har frågor gällande massiva trägolv får du gärna höra av dig till oss. Våra massiva trägolv kommer från Baseco eller Stigma. Vi har samtliga golv prover i vår butik, Hos oss kan du få en riktig uppfattning av vad massiva trägolv är.

Fiskbensparkett med klicksystem

Nu är det möjligt att klicka ihop en fiskbensparkett utan att behöva spika, limma, slipa och lacka. Bjelins fiskbensparkett levereras ytbehandlad. Klar för att läggas. Genom att ha eliminerat många arbetskrävande steg som limning, spikning, slipning och ytbehandling
kan arbetskostnaden hållas nere och ge en överkomlig totalkostnad för en fiskbensparkett.

Fiskbensparkett

Fiskbensparkett är ett golv som alltid är populärt och som aldrig kommer gå ur tiden. Vi har både fiskbensparkett med klicksystem och som man ska limma. Med Klicksystemet klickar du bara ihop golvet och får en snabb och smidigt installation. När du lägger ett golv som ska limmas tar det lite längre tid och kräver lite mer arbete. Fiskbensparkett i ek är det vanligaste materialet för fiskbensparkett. Idag har vi massiv fiskbensparkett som du kan i träslag som Ek, Ask eller bok. Vi har Bjelins fiskbensparkett som är 5g Klicksystem. Vi har även Fiskbensparkett som skall limmas mot undergolv.

Massiv Stavparkett

En stavparkett kan hålla i generationer. Vid tillfälle kan en slipning och behandling vara nödvändig. Vanligt att stavparketten läggs i fiskbensmönster, en fiskbensparkett. Massiv stavparkett är ett robust och traditionellt val som åter är väldigt populärt och ligger i tiden. Miljövänliga och allergifria golv för hemmet. Inköpspriset tenderar att vara dyrare än vanliga parkettgolv och laminat av naturliga skäl. Men
tittar man i det längre perspektivet så kan detta golv bli en mycket bättre investering. Både billigare, finare och mer hållbart.

Heltäckningsmatta

Lägg in en härlig heltäckningsmatta för dess ljuddämpande och isolerande egenskaper. Det blir dessutom riktigt mysigt. Det finns heltäckningsmattor för alla utrymmen och i alla varianter. Vi har mattor som passar för källare, trappor, vardagsrum, kontor, sovrum, uterum osv. Vi säljer heltäckningsmattor från Kjellbergs och Golvabia.

Den moderna heltäckningsmattan

Vi har idag kommit en bra bit på vägen från 70-talets första heltäckningsmattor och de problem som var associerade med dessa. Tack vare ny teknik och nya material så har heltäckningsmattan förändrats mycket under de senaste 50 åren. Genom att sy in olika material i mattorna har man helt fått bukt med problematiken statisk elektricitet. Vidare är heltäckningsmattorna idag tillverkade i material som gör att de blir mycket enklare att underhålla och hålla rena.

Härdad ek - kompromisslös träkänsla

Härdat trä tar fram de bästa egenskaperna från träet vilket ger ett genuint trägolv med en varm träkänsla. Efter härdningsprocessen behandlats golvytan med en mattlack som gör golvet lättskött med ett bra skydd mot fläckar.

Längre liv med rätt underhåll

Trots sin slagtålighet är det viktigt att du tar hand om ditt härdade trägolv och följer de skötselinstruktioner som finns för att öka livslängden.

Snabb och enkel installation

Låssystemet 5G gör det effektivare än någonsin att klicka ihop ett golv. Lägg det själv eller minimera projekttiden. Installeras fritt, flytande ovanpå undergolvet utan att spikas eller limmas fast.