Bjelin Fiskbensparkett Boden Select Extra Vit Mattlack Ek

Kontakta oss för Kampanjpriset!

Nu är det ännu enklare lägga ett fiskbensparkett med klick. Med Bjelins nya förbättrade klick-system går det både fortare och enklare än någonsin att klicka ihop en fiskbensparkett. Med Bjelins fiskbensparkett minimerar du behovet av att limma, spika, slipa eller lacka

Fiskbensparkett med kort projektid

Den enkla installationen av Bjelins fiskbensparkett gör att den totala projekttiden det tar för att få en färdig fiskbensparkett inlagd har reducerats till ett minimum. Under gynnsamma förutsättningar kan en fiskbensparkett från Bjelin läggas på under en dag. Lagt och klart för inflyttning! Med en kort projekttid minskar man även de störningar och förseningar som kan uppstå i relaterade byggprojekt.

Fiskbensparkett med klick ger överkomlig totalkostnad

Lägger man en stavparkett på traditionellt vis limmas eller spikas stavarna i undergolvet för att sedan slipas 2-3 gånger och sedan ytbehandlas. Denna process är mycket omständlig och kräver speciell yrkeskunskap. Därför står läggningen för större delan av totalkostnaden för en traditionell fiskbensparkett. Med Bjelins nya innovativa fiskbensparkett reduceras läggningskostnaden till ett minimum. Även om materialkostnaden kan vara något högre för Bjelins fiskbensparkett, i jämförelse med en traditionell fiskbensparkett, blir den totala kostnaden betydligt lägre.

Fiskbensparkett med klick

Utvecklingsavdelningen bakom Bjelins ekparkett har jobbat intensivt med att skapa en ekparkett som kan läggas flytande, samtidigt som man försökt minimera de problem med kupning, knarr och springor som förekommer hos traditionellt lagda fiskbensparketter. Bjelins fiskbensparkett är utvecklad för att tåla alla de påfrestningar som skapas av årstidernas variationer av temperatur och luftfuktighet under årens lopp. Genom att golvet byggs upp av enskilda stavar som är mekaniskt låsta till varandra kan träets naturliga rörelse pga av årstidernas variation i luftfuktigheten tas upp i fogen, dvs mellanrummet mellan ytskiktet i stavarna. Fogen är normalt ca 0,1 mm vid installation och kan sedan öka eller minska under perioder av ändrad relativ luftfuktighet för att sedan återgå till sin ursprungliga storlek.

Bjelins fiskbensparkett finns i två sorteringar

Rustik innehåller kvistar, märgstråle, viss ytved och färgvariation. Ekparketten får ett större djup och träkaraktären framträder tydligt. Select är en renare och mer homogen sortering vilket kan vara en fördel om man vill framhäva själva läggningsmönstret. Ingen ytved tillåts, små färgvariationer kan förekomma, mycket små kvistar och märgstråle kan förekomma. Med sina 69×345 mm är staven även lätt att hantera. Parkettstaven är framtagen för en flytande installation och är installationsklar. Bjelins fiskbensparkett är omslipningsbar.
Ytterligare information
Träslag

Ek

Mönster

Fiskben

Ytbehandling

Mattlack

Golvtyp

Lamellparkett

Färg

Ljust

Höjd

14,6mm

Bredd

69mm

Längd

345mm

Slitskiktets tjocklek

2,6mm

Tål golvvärme

Ja

Recensioner (0)

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Bjelin Fiskbensparkett Boden Select Extra Vit Mattlack Ek”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *